Ugrás a fő tartalomra

6725 Szeged, Kálvária sugárút 84-86.


+36 62 554 560

Biztonságszervező


A biztonságszervező fő feladata a vagyonvédelmi törvényben meghatározottaknak megfelelően a megbízó, illetve a munkáltató vagyonának védelme, valamint személyek, munkavállalók védelmével kapcsolatos feladatok ellátása. Azon túl, hogy önállóan ellátja a végzettségének megfelelő – vagyonvédelmi, katasztrófavédelmi, tűz- és munkavédelmi – feladatait, e területeken tervező, szervező, meghatározott mértékben irányítói és ellenőrzői tevékenységet végez. Gazdálkodó szervezet, vagyonvédelmi vállalkozás alkalmazottjaként vagy megbízottjaként közreműködik a döntések előkészítésében, a létesítmény vagy a személyi biztonság feltételeinek kialakításában. Elkészíti a feladatához kapcsolódó dokumentációkat, terveket, szükség esetén javaslatot tesz azok módosítására. Végrehajtja és végrehajtatja az élet- és vagyonmentéssel kapcsolatos intézkedéseket. Rendkívüli események esetén a helyzetnek megfelelően intézkedik. Feladatait a jog és szakmai szabályok betartásával a munkáltató és a megbízó gazdasági érdekeinek figyelembevételével látja el. Ajánlott azoknak a fiataloknak, akik szívesen foglalkoznának élet- és vagyonmentéssel kapcsolatos feladatok ellátásával. 

Iskolai előképzettség

Középfokú végzettség (a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 9. § (6) bekezdése szerint).

Szakmai előképzettség

Minden olyan végzettség/szakképesítés, amelynek birtokában személy- és vagyonőr igazolvány kiváltható a vonatkozó jogszabályok alapján.

Egészségügyi alkalmassági követelmény

Minden olyan végzettség/szakképesítés, amelynek birtokában személy- és vagyonőr igazolvány kiváltható a vonatkozó jogszabályok alapján.

Szakmai gyakorlat

Nem szükséges.

SZC SPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ

 

ELŐJELENTKEZÉS KÉPZÉSRE ››

 

További információ:

Gárgyán Ildikó
Telefon: +36 62 554 275
gargyan.ildiko@szakkepzesszeged.hu

Felnőttképző nyilvántartási száma: B/2021/001423



KIMIKK
Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.

    • SZC logo fehér
    • Szegedi Szakképzési Centrum

      6725 Szeged, Kálvária sugárút 84-86.

    • Telefon: +36 62 554 560

      E-mail: info@szakkepzesszeged.hu

      OM azonosító: 203052

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000134 | B/2020/002829


    2024Szegedi Szakképzési Centrum