Ugrás a fő tartalomra

6725 Szeged, Kálvária sugárút 84-86.


+36 62 554 560

Széchenyi 2020

Bemutatkozás


Tisztelt Látogató!

 


 

Az alábbiakban néhány összefoglaló gondolatot olvashat a Szegedi Szakképzési Centrumról, tevékenységünkről, iskoláinkról, az általunk kínált lehetőségekről.

A 2015. július 1-jével alakult Szegedi Szakképzési Centrum jelenleg 10 szakképző intézménnyel és 20 telephellyel, 2 településen (Szeged, Mórahalom) működik. A Dél-alföldi régió legjelentősebb szakképzési centrumaként iskoláink 21 ágazatban 75 szakmára készítik fel a tanulókat. Intézményeink többségében nagy múltra tekintenek vissza, sikeresen alkalmazkodnak a jelen és a jövő gazdasági és munkaerőpiaci kihívásaihoz. A szakképzési centrum fő feladatként szakiskolai nevelés-oktatást, technikumi szakmai oktatást, szakképző iskolai szakmai oktatást, szakgimnáziumi nevelést-oktatást folytat és a többi gyermekkel, tanulóval együtt nevelhető, oktatható sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók iskolai nevelését, oktatását látja el. A nálunk tanuló diákok ösztöndíjban részesülnek és a szakirányú oktatás során duális képzőhelyeken sajátíthatják el a szakmákat.

A technikumi képzésben 5 év alatt érettségit és technikusi oklevelet lehet szerezni. Okleveles technikusként a szakirányú felsőoktatásban megfelelő eredmény elérése esetén felvételi nélkül folytathatják tanulmányaikat a tanulók. A szakképző iskolában 3 év alatt piacképes szakmát kaphatnak nálunk a tanulók és a szakmai vizsga után 2 év alatt az érettségit is megszerezhetik. A felnőttek szakmai oktatása keretében munka mellett végezhető képzés formájában szakmai végzettség megszerzésére készítjük fel a jelentkezőket. Intézményeinkben ingyenes szakmai képzéseket és költségtérítéses képzéseket is kínálunk felnőttképzés keretein belül azok számára, akik átképzésben, továbbképzésben gondolkoznak.

Korszerű, modern tanműhelyeink kiváló helyszínéül szolgálnak az ágazati alapoktatásban elsajátítandó tudás megszerzéséhez. Mindezt digitális közösségi alkotóműhelyeink egészítik ki, ahol a XXI. századi technikák, technológiák szolgálják az ismeretek elmélyítését, a gyakorlatban történő alkalmazás elsajátítását. A szakirányú oktatás során a régió színvonalas duális képzőhelyein fejleszthetik ismereteiket a tanulók/képzésben résztvevők. Elkötelezettek vagyunk a munkaerő-piac által igényelt minőségi szakemberek oktatása iránt, melyhez a fejlett, a mai kor technológiáinak megfelelő környezet megteremtése elsődleges célunk. Felkészült, innovatív oktatói testületeink a korszerű tudásátadásban állnak a tanulóink/képzésben résztvevőink mellé.

Befogadó intézményként a rugalmas tanulási utak által azok számára is megfelelő oktatást kínálunk, akik még nem tudják eldönteni merre induljanak tovább az általános iskolát követően. Számunkra az Orientációs évfolyam adhat iránymutatást. Azoknak is segítünk, akik elmúltak 16 évesek, de nem tudták befejezni az általános iskolát. Ők a Dobbantó program keretében alapfokú végzettséget szerezhetnek, ezt követően bekapcsolódhatnak a Műhelyiskolai képzésbe, ahol részszakma elsajátítására nyílik lehetőségük.

 

Erdélyi Margit
főigazgató

 

Szegedi Szakképzési Centrum épülete


KIMIKK
Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.
Széchenyi 2020

  • SZC logo fehér
  • Szegedi Szakképzési Centrum

   6725 Szeged, Kálvária sugárút 84-86.

  • Telefon: +36 62 554 560

   E-mail: info@szakkepzesszeged.hu

   OM azonosító: 203052

   Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000134 | B/2020/002829


  2024Szegedi Szakképzési Centrum