Mi a Pálya?

Mi a pálya?

Műszaki Pályaválasztó Fesztivál


A Magyar Elektronikai Egyesület a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatallal idén is megrendezi az ország több nagyvárosában, köztük Szegeden is, a Mi a pálya? műszaki pályaválasztó fesztivált. A Szegedi Szakképzési Centrum a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrummal együttműködve képviselteti tagintézményeit a fesztiválon.

A korábbi évekhez hasonlóan, a Szegedi Városi Sportcsarnok ad otthont a rendezvénynek 2019. november 13-án. A fergeteges hangulatról idén is Szujó Zoltán, újságíró/sportriporter/műsorvezető gondoskodik.

A célunk idén is az, hogy a diákok tudatosan válasszanak szakmát, hogy az eddig csak hallomásból ismert szakterületeket közelebb hozzuk hozzájuk. Szeretnénk megmutatni nekik, milyen területen dolgozhatnak, és mivel kell foglalkozniuk valójában, ha egy adott képzést választanak. A pályaválasztó fesztiválon a gyermekek megismerkedhetnek az elektrotechnika, elektronika, távközlés, informatika, vegyipar és a gépipar szakterületeivel, és számos olyan érdekességgel találkozhatnak, amelyekről eddig csak hallottak vagy tanultak, mint például a saját építésű e-autó, szumózó robotok, versenyautó, szimulátor, 3D nyomtatás, mikrodrónok.


A rendezvényen bemutatkozó tagintézményeink:

Szegedi SZC Csonka János Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
Szegedi SZC Déri Miksa Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
Szegedi SZC Gábor Dénes Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
Szegedi SZC Móravárosi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskolája és Garabonciás Kollégiuma
Szegedi SZC Vasvári Pál Gazdasági és Informatikai Szakgimnáziuma


A részvétel a rendezvényen a diákok és kísérőik számára díjmentes, de minden esetben regisztrációhoz kötött, mert így biztosítható, hogy a diákok mindent megnézhessenek és kipróbálhassanak a cégeknél.


A regisztrációs felület elérhető a http://miapalya.mee.hu linken keresztül.


Szeretettel várjuk Önöket a rendezvényen!