Raktáros

Raktáros

  • OKJ szám: 31 341 04

Leírás:

A képzés elvégzésével megszerezhető dokumentum: OKJ bizonyítvány

Képzés nyilvántartásba vételi szám: E-001297/2015/A047

A Raktáros tanfolyam célja, hogy a résztvevők alkalmassá váljanak raktárosként a raktár működésével kapcsolatos tevékenységek lebonyolítása az áru átvételétől a kiszállítások előkészítéséig.A Raktáros a termelési és nagykereskedelmi raktáros feladata a raktár működésével kapcsolatos tevékenységek lebonyolítása.

A tanfolyam résztvevői megtanulják a raktárba érkező áruk fogadását, átvételével kapcsolatos feladatokat, az áru be- és kitárolásához szükséges adminisztrációs feladatokat, valamint a raktározás dokumentumainak a kezelését. A raktáros ellenőrzi a tárolóhelyek és tárolóeszközök műszaki állapotát, valamint a berendezések és informatikai eszközök működőképességét. Képes kezelni a raktárirányítás eszközeit, előkészíti és elvégzi az áru összeállítást, valamint az árukiszállítást. Alkalmazza a speciális áruk (veszélyes áru, élelmiszer) kezelési, tárolási szabályait.

SZÉLES ELHELYEZKEDÉSI LEHETŐSÉG

A képzés végén - a szóbeli és gyakorlati vizsgát követően – a képzést elvégző OKJ bizonyítványt kap. 

A legjellemzőbben betölthető munkakörök: Anyagbeérkeztető, Anyagbevételező, Anyagnyilvántartó, Anyagszámadó, Anyagtételező, Áruátvevő, Árufogadó, Cikkszámgazda (alkatrésznyilvántartó), Eszköznyilvántartó, Fogyóeszköz nyilvántartó, Jelmeztáros, Készletnyilvántartó, Raktári adminisztrátor, Sportszertáros, Szertáros, Tárgyieszköz-nyilvántartó, Vagyonnyilvántartó, Vasúti leltározó, nyilvántartó.


További információ:

Habina Péter felnőttképzési osztályvezető

Telefon: 62 / 554- 275

E-mail: habina.peter@szakkepzesszeged.hu


JELENTKEZÉSI LAP


Részletes adatok - Tanfolyam

Képzés jellege Tanfolyam
Képzési idő
Képzési idő (órában) 0
Szakmai előképzettség Nem
Iskolai előképzettség Igen
Egészségügyi alkalmasság Igen
Várható indulási idő
Jelentkezési határidő
Előírt gyakorlati idő Igen
Pályaalkalmassági Igen
Tanfolyam ára 120000
Tanfolyam akciós ára 0