Létesítmény energetikus_INGYENES képzés

Iskolák, ahol megtalálható:

Létesítmény energetikus_INGYENES képzés

  • Képzés megnevezése: Létesítmény energetikus_INGYENES képzés
Leírás:

INGYENES képzés

Szakképesítés száma: 07135014

A létesítmény energetikus olyan épületgépész technikus, aki nagyobb létesítmények (társasházak, szállodák, területi hőközpontok, stb.) megvalósításakor a kiviteli tervdokumentáció alapján felügyeli a megfelelő energetikai berendezések és mérők szakszerű beépítését. Elvégzi az energetikai berendezések, mérőeszközök és az energiafelügyeleti rendszer beüzemelését. Kiértékeléseket készít a próbaüzem eredményei alapján, majd elvégzi a berendezések finomhangolását. 

Egy komplex energetikai rendszereket tartalmazó létesítmények esetén elkészíti az energetikai üzemeltetési és karbantartási ütemtervet, majd a terveknek megfelelően ellátja az üzemeltetési feladatokat, megszervezi és irányítja a karbantartási munkálatokat. Üzemelteti az energiafelügyeleti rendszert és ütemezett elemzéseket és kiértékeléseket készít a megtermelt energia mennyiségéről, illetve a létesítmény energiafelhasználásáról, majd energiaoptimalizálási javaslatokat ad az érvényben lévő jogszabályok, előírások betartásával. 

A feladatai ellátásához a képzés során komplex ismeretekre tesz szert a víz, a vízgőz, az éghető gázok, az oxigén, a hidrogén, a technológiai gázok és az egyéb fosszilis tüzelőanyagok alkalmazási területeivel, s azok fizikai és kémiai jellemzőivel, azokból kinyerhető energia felhasználásával. Megerősíti a tüzeléstechnikai ismereteit, melyeket a munkája során mind a lakossági, mind az ipari jellegű energiafelhasználással kapcsolatos elszámolási folyamatokban alkalmazza. Átfogó és alapos képet szerez a megújuló energia előállításával, termelésével, kapcsolatban, s gyakorlatot szerez az épületfizikai jellemzőket befolyásoló tényezőket mérési technológiáiban.


További információ:

Habina Péter

62/554- 275

habina.peter@szakkepzesszeged.hu

Ágazat: Épületgépészet

Részletes adatok - Tanfolyam

Képzés jellege Tanfolyam
Szakképesítés megnevezése Létesítmény energetikus
Ágazat Épületgépészet
Szakmai előképzettség Épületgépész technikus (5 0732 07 01), Épületgépész technikus (54 582 01)
Iskolai előképzettség Érettségi
Egészségügyi alkalmasság Nem szükséges
Előírt gyakorlati idő Nem szükséges