Idegen nyelvű ipari és kereskedelmi technikus

Idegen nyelvű ipari és kereskedelmi technikus

  • Képzés megnevezése: Idegen nyelvű ipari és kereskedelmi technikus
Leírás:

Kereskedelem ágazat 2 éves képzése, amely technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. 

Az idegennyelvű ipari- és kereskedelmi technikus kereskedelmi és gazdasági területen (beszerzés, gyártás, értékesítés) a felmerülő folyamatokat, illetve a munkaügyi, pénzügyi és számviteli feladatokat látja el idegen nyelven.

Választható szakmairány: Kereskedelmi logisztika szakmairány

Kereskedelmi logisztika 

A kereskedelmi logisztika szakmairányú technikus szakember támogatja a logisztikai felettese munkáját: szerződéseket készít elő, hivatalos levelezést, reklamációs ügyintézést és marketinggel kapcsolatos tevékenységeket végez. Jól érthetően, az etikett szabályokat betartva kommunikál magyarul és idegen nyelven is, kezeli az esetleges konfliktusokat, megoldja a felmerülő problémákat. Raktári készletet kezel, áruátvételt, komissiózást, expediálást és anyagmozgatást végez, az előírások alapján kezeli a veszélyes árukat, részt vesz a leltározás előkészítésében, lebonyolításában, a leltározással és selejtezéssel kapcsolatos dokumentáció elkészítésében. 

Megfelelően alkalmazza a raktározási technológiákat, az anyagmozgató gépek egyes típusait. Betartja és betartatja a használatukra vonatkozó előírásokat. Elvégzi az egyes folyamatokhoz szükséges dokumentációt. Megtervezi az áru elosztását, megszervezi az áru útját, beszerzi, kitölti, ellenőrzi az ehhez szükséges okmányokat. Részt vesz a költségkalkuláció készítésében. Ezen ismeretei képessé teszik vezetői pozíciók betöltésére kis- és nagyvállalatoknál egyaránt. 

A beszállítókkal, vevőkkel és egyéb üzletfelekkel történő kapcsolattartás, illetve a külkereskedelmi szerződések és a fuvarokmányok előkészítése során az idegen nyelv használata szükséges.

Ajánlott mindenki számára, aki szereti az idegennyelveket, kommunikatív és jó szervező, emellett nyitott, érdeklődő és szívesen vesz részt csapatmunkában.

További információkért keresse fel a képzést indító Szegedi SZC Vasvári Pál Gazdasági és Informatikai Technikum beiskolázásért felelős munkatársát!

Ágazat: Kereskedelem

Részletes adatok - Felnőttoktatás

Engedélyeztetési szám -
Képzés jellege Iskolarendszerű
Szakma megnevezése Idegen nyelvű ipari és kereskedelmi technikus
Iskolatípus Technikum
Nappali rendszerű képzés Nem
Ágazat Kereskedelem
Képzési idő 2 év
Iskolai előképzettség Érettségi
Egészségügyi alkalmasság Szükséges
Várható indulási idő 2021.09.01.