Hűtő- és szellőzésrendszer-szerelő

Iskolák, ahol megtalálható:

Hűtő- és szellőzésrendszer-szerelő

  • Képzés megnevezése: Hűtő- és szellőzésrendszer-szerelő
Leírás:

Épületgépészet ágazat 2 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.

A Hűtő- és szellőzésrendszer- szerelő szakma több területből tevődik össze: hűtős, klímás, hőszivattyús, légtechnikai szakterületből. A szakmán belül nagy hangsúlyt kell fektetni az elektrotechnikai-, szabályzási-, és vezérlési ismeretekre. A szakember a tervező által készített szakági terv alapján hűtő-, klíma-, hőszivattyús- és légtechnikai rendszert létesít, szerel, üzemeltet és karbantart, ezáltal környezettudatos gépészeti eljárásokat alkalmazva. Ismeri a rendszereket, rendszerelemeket, a készülékek szerelési beépítési előírásait. 

Munkája során hegesztett-, forrasztott-, préskötést és egyéb különféle kötésmódokat, valamint egyedi légcsatorna elemeket, idomokat, elágazásokat, tartókat, rögzítőket, támaszokat készít. Ellenőrzi a csőkötések tömörségét, hő- és korrózióvédő szigetelést helyez fel rá. Javítja a beüzemelés vagy a működés közben bekövetkezett hibákat.

Ajánlott mindenki számára, aki jó problémamegoldó készséggel, térlátással, műszaki affinitással, rendelkezik, és szereti az alkotómunkát, a kihívásokat.

További információkért keresse fel a képzést indító Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola beiskolázásért felelős munkatársát!

Ágazat: Épületgépészet

Részletes adatok - Felnőttoktatás

Engedélyeztetési szám -
Képzés jellege Iskolarendszerű
Szakma megnevezése Hűtő- és szellőzésrendszer-szerelő
Iskolatípus Szakképző iskola
Nappali rendszerű képzés Nem
Ágazat Épületgépészet
Képzési idő 2 év
Iskolai előképzettség Alapfokú iskolai végzettség
Egészségügyi alkalmasság Szükséges
Várható indulási idő 2021.09.01.