Gáz- és hőtermelő berendezés - szerelő_INGYENES képzés

Iskolák, ahol megtalálható:

Gáz- és hőtermelő berendezés - szerelő_INGYENES képzés

  • Képzés megnevezése: Gáz- és hőtermelő berendezés - szerelő_INGYENES képzés
Leírás:

INGYENES képzés

Szakképesítés száma: 07134016

A gáz- és hőtermelő berendezés - szerelő a gáz, és olajtüzelő berendezések, valamint az ún. megújuló energiaforrást hasznosító hőtermelő berendezések komplett szerelését, beüzemelését, egy rendszeren belül történő üzemeltetését, karbantartását végzi. Elvégzi a villamosoldali bekötéseket, egyenpotenciálra hozatalt, ellenőrzi a létesítési körülmények során a légellátást és amennyiben a hőtermelőberendezés üzemelése közben keletkezik füstgáz, annak elvezetésének módját, szakszerű kivitelezését. 

Kitölti, kezeli az egyes kivitelezési, üzembehelyezési dokumentumokat, lefolytatja a hőtermelő berendezések átadási átvételi eljárásait. Ellenőrzi az egyes szerelvények, eszközök, berendezések műszaki állapotát, elvégzi a szükséges karbantartási, javítási feladatokat. Betartja és betartatja a munkavédelmi, érintésvédelmi és biztonságtechnikai előírásokat a szerelés során. Elvégzi a hőtermelő berendezések próbaüzemeltetését, az esetlegesen felmerülő hibákat javítja. Elvégzi a hidraulikai beszabályozási és vezérléstechnikai bekötési és beállítási feladatokat. 

Kapcsolatot tart a megrendelővel, javaslatot tesz az energiahatékonyságot és gazdaságot szem előtt tartva a technológiai megoldásokra. A speciális szakmai készségeken túl kiemelt szerep jut a társas és kommunikációs készségek fejlesztésének.


Várható indulás: 2021. ősz


További információ:

Habina Péter

62/554- 275

habina.peter@szakkepzesszeged.hu

Ágazat: Épületgépészet

Részletes adatok - Tanfolyam

Képzés jellege Tanfolyam
Szakképesítés megnevezése Gáz- és hőtermelő berendezés - szerelő
Ágazat Épületgépészet
Szakmai előképzettség Központifűtés- és gázhálózatrendszer- szerelő (4 0732 07 03) vagy Épületgépész technikus 5 0732 07 01 vagy (Központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő 34 582 09) vagy (Épületgépész technikus 54 582 01)
Iskolai előképzettség Középfokú végzettség
Egészségügyi alkalmasság Szükséges
Várható indulási idő 2021. ősz
Előírt gyakorlati idő Nem szükséges