Erősáramú elektrotechnikus

Iskolák, ahol megtalálható:

Erősáramú elektrotechnikus

  • Képzés megnevezése: Erősáramú elektrotechnikus
Leírás:

Elektronika és elektrotechnika ágazat 2 éves képzése, amely technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.

Az erősáramú elektrotechnikus az üzemi energetikai hálózatok létesítését, üzemeltetését, a villamosenergia-gazdálkodás nyomon követését végző szakember. Feladatkörébe tartozik az alkalmazott irányítástechnikai, valamint hajtástechnikai installáció kezelése, összeállítása és üzemeltetése is. Nem csak a hagyományos, de az okosotthonok telepítésében és programozásában is jártas, tisztában van a felhasználói programokkal, illetve azok alkalmazásával is, ismeri és alkalmazza a méréstechnikai elveket és eszközöket. A villanyszerelők tudásanyagát is ismerve együttműködik e szakterület munkatársaival.

Kompetenciaelvárás: logikai képesség, jó szemmérték, szín- és térlátás, kézügyesség, önállóság, problémamegoldó képesség, csapatmunka.

A szakképzettséggel rendelkező:

- egyszerű villamos kapcsolási rajzot készít, villamos kapcsolásokat értelmez, mérőműszereket választ ki és köt be, elvégzi a szükséges méréseket;

- képes intelligens épületek erős- és gyengeáramú szerelését, érzékelők, jeladók szerelését, üzembe helyezését, alapszintű programozását elvégezni;

- világítástechnikai hálózatokat létesít;

- motorvezérléseket, villamos gépeket és berendezéseket, transzformátorokat telepít, helyez üzembe és üzemeltet.

Ajánlott azok számára, akik szeretik a számítástechnikát és az elektronikát, érdeklik a villamos gépek, épületek, berendezések működése és irányítása. A napjainkban dinamikusan terjedő okos megoldások tekintetében is komoly szakmai jövőt, változatos feladatokat ígérő szakma. Szakirányú felsőfokú tanulmányok folytatására nyitott fiatalok számára is ajánlott.


További információkért keresse fel a képzést indító Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola beiskolázásért felelős munkatársát!

Ágazat: Elektronika és elektrotechnika

Részletes adatok - Felnőttoktatás

Engedélyeztetési szám -
Képzés jellege Iskolarendszerű
Szakma megnevezése Erősáramú elektrotechnikus
Iskolatípus Technikum
Nappali rendszerű képzés Nem
Ágazat Elektronika és elektrotechnika
Képzési idő 2 év
Iskolai előképzettség Érettségi
Egészségügyi alkalmasság Szükséges
Várható indulási idő 2021.09.01.