Egészségügyi kártevőirtó_INGYENES képzés

Iskolák, ahol megtalálható:

Egészségügyi kártevőirtó_INGYENES képzés

  • Képzés megnevezése: Egészségügyi kártevőirtó_INGYENES képzés
Leírás:

INGYENES képzés

Szakképesítés száma: 10213002

Az egészségügyi kártevőirtó a fertőző betegségeket terjesztő és más, az emberi egészségre, káros állati kártevők (rovarok és rágcsálók) elleni védekezés (megelőzés, irtás) területén végzi hivatását, hatósági engedély birtokában. Munkáját egészségügyi, oktatási intézményekben, szálláshelyeken, élelmiszerek előállítására, tárolására, szállítására és forgalmazására szolgáló helyeken, vendéglátóipari és közétkeztetési egységekben, mezőgazdasági egységek, állattartó telepek épületeiben, építkezéseken, ipari területeken, pályaudvarokon, kikötőkben, hulladéklerakó telepeken, valamint lakossági és közterületeken végzi. 

Az egészségügyi kártevők higiénés, járványügyi és gazdasági jelentőségének, a kártevők biológiai és életmódbeli sajátosságainak, megelőzési és irtási eljárások módszercsoportjainak és alkalmazásuk lehetőségeinek birtokában, az irtószerek toxikológiai tulajdonságainak, ártalmainak ismeretében, felelősséggel végzi munkáját. A jogszabályban meghatározott egyes feladatokat egészségügyi gázmester irányításával végzi.


Várható indulás: 2021. ősz


További információ:

Varga Zsuzsanna

30/781-43-84

varga.zsuzsanna@szakkepzesszeged.hu

Ágazat: Egészségügy

Részletes adatok - Tanfolyam

Képzés jellege Tanfolyam
Szakképesítés megnevezése Egészségügyi kártevőirtó
Ágazat Egészségügy
Szakmai előképzettség Nem szükséges
Iskolai előképzettség Alapfokú iskolai végzettség
Egészségügyi alkalmasság Szükséges
Várható indulási idő 2021. ősz
Előírt gyakorlati idő Kártevőirtó tevékenységi engedéllyel rendelkező vállalkozásnál betanított kártevőirtóként végzett egy év igazolt szakmai gyakorlat.