Egészségügyi gázmester_INGYENES képzés

Iskolák, ahol megtalálható:

Egészségügyi gázmester_INGYENES képzés

  • Képzés megnevezése: Egészségügyi gázmester_INGYENES képzés
Leírás:

INGYENES képzés

Szakképesítés száma: 09884001

Az egészségügyi gázmester a fertőző betegségeket terjesztő és más, az emberi egészségre káros állati kártevők (rovarok és rágcsálók), valamint élelmiszer és készlet kártevők elleni védekezés (irtás, megelőzés) területén végzi hivatását, hatósági engedély birtokában. 

Munkáját egészségügyi, oktatási intézményekben, szálláshelyeken, élelmiszerek előállítására, tárolására, szállítására és forgalmazására, valamint tárolt gabonák, termények tárolására és feldolgozására szolgáló helyeken, vendéglátó-ipari és közétkeztetési egységekben, mezőgazdasági egységek, állattartó telepek épületeiben, építkezéseken, ipari területeken, pályaudvarokon, kikötőkben, hulladéklerakó telepeken, valamint lakossági és közterületeken végzi. 

Az egészségügyi és készlet kártevők higiénés, járványügyi és gazdasági jelentőségének, a kártevők biológiai és életmódbeli sajátosságainak, a megelőzési és irtási eljárások módszercsoportjainak és alkalmazásuk lehetőségeinek birtokában, az irtószerek és gázosító szerek toxikológiai tulajdonságainak, ártalmainak és azok megelőzési lehetőségeinek ismeretében felelősséggel végzi munkáját. Kizárólagos jogosultsággal végzi a foglalkoztatottat(akat) alkalmazó közegészségügyi kártevőirtó vállalkozások, a szervezett nagy területű kártevő-mentesítés és a szúnyogírtás felelős szakmai irányítását.


Várható indulás: 2021. ősz


További információ:

Varga Zsuzsanna

30/781-43-84

varga.zsuzsanna@szakkepzesszeged.hu

Ágazat: Egészségügy

Részletes adatok - Tanfolyam

Képzés jellege Tanfolyam
Szakképesítés megnevezése Egészségügyi gázmester
Ágazat Egészségügy
Szakmai előképzettség Egészségügyi kártevőirtó/Egészségügyi kártevőirtó szakmunkás/Egészségügyi kártevőirtó és fertőtlenítő végzettség
Iskolai előképzettség Érettségi
Egészségügyi alkalmasság Szükséges
Várható indulási idő 2021. ősz
Előírt gyakorlati idő Tevékenységi engedéllyel rendelkező kártevőirtó vállalkozásnál Egészségügyi kártevőirtó munkakörben eltöltött 6 hónapos gyakorlat.