Égéstermék-elvezető építő, szerelő, karbantartó_INGYENES képzés

Iskolák, ahol megtalálható:

Égéstermék-elvezető építő, szerelő, karbantartó_INGYENES képzés

  • Képzés megnevezése: Égéstermék-elvezető építő, szerelő, karbantartó_INGYENES képzés
Leírás:

INGYENES képzés

Szakképesítés száma: 07323004

Egy képzett Égéstermék-elvezető építő, szerelő, karbantartó szakember önállóan és csoportmunkában is képes újonnan telepített tüzelőberendezések égéstermék-elvezető berendezéseinek és azok tartozékainak szakszerű, a vonatkozó szabványoknak és a beépítésre kiválasztott szerkezetekkel szemben támasztott követelményeknek megfelelő építésére, szerelésére. 

A használatban lévő vagy újból használatba kerülő égéstermék-elvezető berendezéseken a szakember elvégzi a szükséges karbantartási, javítási munkálatokat, azok átépítését, béléscsövezését, utólagos belső vakolását, a szerelt égéstermék-elvezető berendezések újbóli hőszigetelését, keményhéjalását, rögzítéseinek megerősítését, a tisztítási-, ellenőrzési feltételek előírások szerinti kialakítását, valamint az ehhez szükséges szerkezetek (kéményseprőjárda, korlát, lépcső) kiválasztását, telepítését. 

A szakember a munkálataihoz építészeti és épületgépészeti terveket olvas és értelmez, illetve egyeztet a közreműködő szakemberekkel. Munkája során számítógépet használ, elvégzi a szükséges adminisztratív teendőket, valamint kiemelt figyelmet fordít a munka-, tűz- és környezetvédelmi előírások betartására.


Várható indulás: 2021. ősz


További információ:

Gárgyán Ildikó

62/554- 275

gargyan.ildiko@szakkepzesszeged.hu

Ágazat: Építőipar

Részletes adatok - Tanfolyam

Képzés jellege Tanfolyam
Szakképesítés megnevezése Égéstermék-elvezető építő, szerelő, karbantartó
Ágazat Építőipar
Szakmai előképzettség Nem szükséges
Iskolai előképzettség Alapfokú iskolai végzettség
Egészségügyi alkalmasság Szükséges
Előírt gyakorlati idő Az égéstermék-elvezetés ellenőrzésének, tisztításának vagy építésének, szerelésének, javításának területén végzett, igazolt 2 éves gyakorlat