Csecsemő- és gyermekruha készítő_INGYENES képzés

Csecsemő- és gyermekruha készítő_INGYENES képzés

  • Képzés megnevezése: Csecsemő- és gyermekruha készítő_INGYENES képzés
Leírás:

INGYENES képzés

Képzés azonosító száma: 07234002

A csecsemő-és gyermekruha készítő alkalmazottként vagy vállalkozóként sorozat és szalontechnológiával csecsemő és gyermek felsőruházati terméket készít, megrendeléseket kezel. Műszaki dokumentáció alapján, sorozat- és méretes csecsemő és gyermekruházati termékeket gyárt, átalakít, javít. Munkáját a kreativitás, a divatismeret, a jó kézügyesség, a pontosság, a szemmérték, a digitalizáció iránti érdeklődés, az önállóság, valamint a csapatmunka jellemzik.

Sorozatgyártás esetén műveleti bontásban előkészítő, varrodai összeállító és befejező műveleteket végez. Kiválasztja a gyártáshoz szükséges gépeket, vasalóberendezéseket, azokat balesetmentesen üzemelteti.

A csecsemők és gyermekek korosztályonként eltérő alkati sajátosságainak megfelelő szabásmintát szerkeszt, modellez középméretben vagy egyedi testalkatra manuálisan vagy speciális ruhaipari szerkesztő programmal. A szerkesztés után anyagszükségletet számol, szabászati és ragasztási feladatokat végez, gyártási dokumentációt készít.

Egyedi gyártás esetén méretet vesz, megrendelést kezel, árkalkulációt készít, egyedi szabást, összeállítást és próbákat végez, próbák után igazít, majd befejezi a gyermek ruházati terméket. Elkészíti a szolgáltatás zárásaként a számlát és átadja a megrendelt terméket.

A csecsemő és gyermek egyedi méreteihez igazítja, szükség esetén javítja a ruhadarabot.


Szakmai előképzettség: Divatszabó OKJ 4 0723 16 03, Női szabó OKJ 34 542 06, Férfi szabó OKJ 34 542 04, Nőiruha-készítő OKJ 33 52 76 05, Férfiruha-készítő OKJ 33 52 76 01.

Szakmai gyakorlat területe és időtartama: szükséges, divatszabó, vagy női szabó, vagy férfi szabó, vagy nőiruha-készítő vagy férfiruha-készítő szakmában bármely munkakörben eltöltött 1 év szakmai gyakorlat, melybe beszámítható az alapszakképzésben, duális képzési formában teljesített szakmai gyakorlat.


További információ: 

Holdinger Szilvia 

62/554-565

holdinger.szilvia@szakkepzesszeged.hu

Részletes adatok - Tanfolyam

Képzés jellege Tanfolyam
Képzési idő (órában) 800
Szakmai előképzettség Szükséges a leírásban foglaltak szerint.
Iskolai előképzettség Középfokú végzettség
Egészségügyi alkalmasság Szükséges
Előírt gyakorlati idő Szükséges a leírásban foglaltak szerint.