Ács

Iskolák, ahol megtalálható:

Ács

  • Képzés megnevezése: Ács
Leírás:

Építőipar ágazat 2 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.

Az ács a legrégibb építőipari szakmák egyike, amelyet a hagyományos technikák mellett a gépesítés, előregyártás, digitalizáció jellemez. Az ács építi a tetőt, bont és felújít, valamint állványzatokat épít és zsaluzatokat szerel.

Az ács hozza létre az épületeket védő tetők fedélszerkezeteit, elkészíti az építkezés során szükséges állványokat, zsaluzatokat, dúcolásokat és elbontja ezeket. Meglévő régi épületek faszerkezeteit felújítja. Az építés helyszínén beépíti az előregyártott faszerkezeteket. Előkészíti a tetőfedéshez a fedélszerkezetet. Az ács építészeti terveket olvas, ismeri a modern ácsszerkezeti anyagokat, azok főbb jellemzőit és a beépítésükhöz szükséges technológiai folyamatokat. A napi munkavégzéshez szükséges szerszámokat, eszközöket, kisgépeket szakszerűen használja. 

Csapatban dolgozva maradandó, látványos szerkezeteket alkot, szívesen dolgozik magasban és a szabadban is. Helyszíni felmérés vagy tervdokumentáció alapján meghatározza az ácsszerkezetek megépítéséhez szükséges anyagok mennyiségét. Az ácsmunkák munka-, baleset-, tűz- és környezetvédelmi szabályait ismeri, azokat tudatosan betartja. Az alapvető irodai szoftvereket alapszinten kezeli. A kivitelezés során keletkezett hulladékokat a vonatkozó előírásoknak megfelelően szállítja, tárolja.

Ajánlott mindenki számára, akit vonz a magasság, szereti a mozgalmasságot, szeret alkotni, építeni és fával dolgozni.

További információkért keresse fel a képzést indító Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola beiskolázásért felelős munkatársát!

Ágazat: Építőipar

Részletes adatok - Felnőttoktatás

Engedélyeztetési szám -
Képzés jellege Iskolarendszerű
Szakma megnevezése Ács
Iskolatípus Szakképző iskola
Nappali rendszerű képzés Nem
Ágazat Építőipar
Képzési idő 2 év
Iskolai előképzettség Alapfokú iskolai végzettség
Egészségügyi alkalmasság Szükséges
Várható indulási idő 2021.09.01.