Hasznos információk

Mi az OKJ képzés?

Nemzetközi kapcsolatok

Erasmus

Napelemes rendszerek telepítése a Szegedi Szakképzési Centrum tagintézményeire

Pályázati támogatás segítségével napelemes áramtermelő rendszer került telepítésre a Szegedi Szakképzési Centrum tagintézményein. A napelemes rendszer által termelt villamos energia lefedi az éves fogyasztás több mint 70%-át. A beruházás szorosan kapcsolódik ahhoz a nagyszabású fejlesztéshez, amelynek köszönhetően 2020-ra az ország egész területén sor került a villamos energia fogyasztás csökkentését célzó beruházásokra a költségvetési szerveknél, illetve a megújuló energiafelhasználás népszerűsítésére. 

A Szegedi Szakképzési Centrum a Széchenyi 2020 Környezet és Energiahatékonysági Operatív Program keretében kiírt, „Fotovoltaikus rendszerek kialakítása központi költségvetési szervek részére” (Kódszám: KEHOP-5.2.11) című pályázati felhívásra „Napelemes rendszerek telepítése a Szegedi Szakképzési Centrum tagintézményeire” címmel benyújtott pályázata 239.435.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert annak érdekében, hogy az intézmények energia fogyasztásának jelentős része megtakarításra kerüljön, és megújuló energián alapuljon. A Szegedi Szakképzési Centrum vagyonkezelésében lévő épületek folyamatos kihasználtságuk során igen jelentős energiafogyasztással bírnak, így a projekt során közvetlen cél volt a vételezett villamos-energia nagymértékű kiváltása.

A projekt során a következő intézményekre kerültek napelemek: Szegedi SZC Gábor Dénes Műszaki és Környezetvédelmi Középiskolája és Szakiskolája; Szegedi SZC Csonka János Szakképző Iskolája; Szegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskolája; Szegedi SZC Móravárosi Ipari Szakképző és Általános Iskolája; Szegedi SZC Déri Miksa Szakképző Iskolája; Szegedi SZC József Attila Általános Iskolája és Szakiskolája ; Szegedi SZC Vedres István Szolgáltatási Szakképző Iskolája; Szegedi SZC József Attila Általános Iskolája és Szakiskolája A tervezett napelemes rendszerekkel a pályázó villamos energia költségének csökkentését szándékoztunk elérni.

A több helyszínen telepített rendszerek összesített mérete:
407 kW
Az üvegházhatású gázok kibocsátás csökkenése:
151,26 t/év
Megújuló energiaforrásból előállított energiamennyiség:
1491,8 GJ/év


A projekt során példamutató a megújuló energiahordozó felhasználás növelése, illetve a fenntarthatóság irányába fejlődő életforma kialakításának elősegítése.

A Projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja:
2017.02.01.
A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja:
2018.01.29.
A Projekt összköltsége:
 239.435.000 Ft
A Projekt intenzitása:
 100%


A projektről bővebb információt a Centrum oldalán oldalon olvashatnak.

2018.01.23.

További híreink

Image

Mi a Pálya?

2018.10.17.

Műszaki pályaválasztó fesztivál

Bővebben

Image

Építsd a jövőd!

2018.10.15.

Építőipari szakmabemutató

Bővebben

Image

Klímás képzések egy helyen!

2018.09.10.

Végezze el intenzív formában, 8 hónap alatt az összes képzést és tegye le az összes vizsgát, amellyel klímaszerelő lehet, így a következő szezonra már beindíthatja a vállalkozását!

Bővebben

245

Oktatott szakma

35

Oktatott ágazat

8537

Tanuló

Kérdése van? Itt felteheti!