Vendéglátásszervező

Vendéglátásszervező

  • OKJ szám: 54 811 01
Leírás:

A képzés célja:

Olyan szakember képzése, aki képes a vendéglátó vállalkozások üzemeltetéséhez szükséges tervezői, vezetői, szervezői, gazdálkodási feladatok ellátására. A vendéglátó egységekben végzi, irányítja, szervezi, ellenőrzi az árubeszerzést, a raktározást, a termelési, az értékesítési és szolgáltatási tevékenységeket. Összeállítja a vendéglátó egység kínálatát, bemutatja, reklámozza az egység szolgáltatásait, kialakítja az üzletpolitikát, a marketingstratégiát, a cégarculatot. Gondoskodik a vendéglátó egységekben a biztonsági-, munka- és tűzvédelmi, környezetvédelmi, higiénia, élelmiszerbiztonsági előírások betartásáról.

A képzés során a tanulók megismerkednek:

   - vállalkozás alapításával, működtetésével

   - vendéglátó üzletekre vonatkozó jogszabályi előírásokkal

   - a vendéglátó üzlet napi munkájának szervezésével

   - gazdasági számításokkal, elemzésekkel

   - étlap, itallap tervezésével, étrendjavaslat összeállításával, menükártya tervezéssel

   - ételkészítési műveletekkel és az ételek adagolásának, tálalásának és díszítésének szabályaival

   - díszterítés szabályaival, ételek, italok felszolgálásának szabályaival.

Ágazat: Vendéglátóipar

Részletes adatok - Felnőttoktatás

Engedélyeztetési szám OKJ száma: 54 811 01
Képzés jellege Iskolarendszerű
Iskolatípus Technikum
Nappali rendszerű képzés Igen
Felnőttoktatás
Ágazat Vendéglátóipar
Szakmacsoport
Képzési idő 2 év
Szakmai előképzettség Nem
Iskolai előképzettség Igen
Egészségügyi alkalmasság Igen
Várható indulási idő 2020. 09. 01.
Jelentkezési határidő
Előírt gyakorlati idő Nem
Pályaalkalmassági Igen
Tanfolyam ára 0
Tanfolyam akciós ára 0