Táncos II.

Táncos II.

  • OKJ szám: 51 345 05
Leírás:

A kortárs-, modern táncos magas fokú mozgáskultúrával, technikai tudással és előadói képességgel rendelkező művész, aki ismeri az önálló műfajként kiteljesedő tánc formanyelveit.

Képzésünk egyfelől tánctechnikai képzést nyújt, másfelől a színház, az előadóművészet bármely területére vonatkozóan fontos ismeretekkel látja el a jelentkezőket.

A képzésben modern technikák (klasszikus balett, graham, limón, horton, cunningham, jazz, kontakt), improvizációs tárgyak, kompozíciós órák, talajgyakorlatok és akrobatika tárgyak szerepelnek, más speciális kurzusokkal színesítve. Ezen felül koncentrációs, zenés és ritmusgyakorlatok fejlesztik a tanulók előadókészségét, illetve ezeken az órákon találkoznak a színészmesterséggel is.

A tánc-, zene-, művészettörténet és anatómia tárgyakon kívül a projekttervezés és - menedzsment, valamint a rendezvényszervezés témakörök is hangsúlyt kapnak a képzésben, hiszen ezek ismerete elengedhetetlen fontosságú a mai piacorientált világban.

Szakképző tárgyak esetén: elméleti képzési időaránya: 20%, gyakorlati képzési időaránya: 80%. A tanulók az érettségi vizsgával Előadóművészeti program- és projektszervező szakmát kapnak.

Ágazat: Előadóművészet

Részletes adatok - Középiskola

Képzés jellege Iskolarendszerű
Iskolatípus Szakgimnázium
Nappali rendszerű képzés Igen
Ágazat Előadóművészet
Szakmacsoport
Képzési idő 4+1 év
Szakmai előképzettség Nem
Iskolai előképzettség Nem
Központi írásbeli köteles (bemeneti feltétel) Igen
Egészségügyi alkalmasság Igen
Várható indulási idő 2019. 09. 02.
Jelentkezési határidő 2019. 08. 31.
Előírt gyakorlati idő Igen
Pályaalkalmassági Nem