Raktáros

Raktáros

  • OKJ szám:31 341 04
Leírás:

A képzés elvégzésével megszerezhető dokumentum: OKJ bizonyítvány

Képzés nyilvántartásba vételi szám: E-001297/2015/A047

A jelentkezés feltételei

  • alapfokú iskolai végzettség
  • szakmai előképzettség és szakmai gyakorlat nem szükséges
  • foglalkozás-egészségügyi orvos vizsgálat szükséges

A RAKTÁR URA

A Raktáros tanfolyam célja, hogy a résztvevők alkalmassá váljanak raktárosként a raktár működésével kapcsolatos tevékenységek lebonyolítása az áru átvételétől a kiszállítások előkészítéséig.A Raktáros a termelési és nagykereskedelmi raktáros feladata a raktár működésével kapcsolatos tevékenységek lebonyolítása.

A tanfolyam résztvevői megtanulják a raktárba érkező áruk fogadását, átvételével kapcsolatos feladatokat, az áru be- és kitárolásához szükséges adminisztrációs feladatokat, valamint a raktározás dokumentumainak a kezelését. A raktáros ellenőrizni a tárolóhelyek és tárolóeszközök műszaki állapotát, valamint a berendezések és informatikai eszközök működőképességét. Kezelni a raktárirányítás eszközeit, előkészíti és elvégzi az áru összeállítást, valamint az árukiszállítást. Alkalmazza a speciális áruk (veszélyes áru, élelmiszer) kezelési, tárolási szabályait.

SZÉLES ELHELYEZKEDÉSI LEHETŐSÉG

A képzés végén - a szóbeli és gyakorlati vizsgát követően – a képzést elvégző OKJ bizonyítványt kap. A legjellemzőbben betölthető munkakörök Anyagbeérkeztető, Anyagbevételező, Anyagnyilvántartó, Anyagszámadó, Anyagtételező, Áruátvevő, Árufogadó, Cikkszámgazda (alkatrésznyilvántartó), Eszköznyilvántartó, Fogyóeszköz nyilvántartó, Jelmeztáros, Készletnyilvántartó, Raktári adminisztrátor, Sportszertáros, Szertáros, Tárgyieszköz-nyilvántartó, Vagyonnyilvántartó, Vasúti leltározó, nyilvántartó.

Részletes adatok - Tanfolyam

Képzés jellege Tanfolyam
Képzési idő
Képzési idő (órában) 0
Szakmai előképzettség Nem
Iskolai előképzettség Nem
Egészségügyi alkalmasság Igen
Várható indulási idő
Jelentkezési határidő
Előírt gyakorlati idő Igen
Pályaalkalmassági Igen
Tanfolyam ára 95000
Tanfolyam akciós ára 0