Házi betegápoló

Házi betegápoló

  • OKJ szám:

Leírás:

Képzés nyilvántartásba vételi szám: E-001297/2015/B008

Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség


Szakmai előképzettség: nem kell


Egészségügyi alkalmassági követelmények: 

Foglalkozás-egészségügyi alkalmasság a 33/1998.(VI.24.) NM rendelet alapján


Előírt szakmai gyakorlati idő: nem szükségesA SZAKMAI VÉGZETTSÉGGEL ELLÁTHATÓ LEGJELLEMZŐBB TEVÉKENYSÉG, VAGY MUNKATERÜLET RÖVID LEÍRÁSA

A házi beteggondozó gondozási és házi betegápolási alapfeladatokat lát el a gondozott saját környezetében. Szociális és egészségügyi kompetenciái birtokában elvégzi a mentálisan, szociálisan, egészségügyi szempontból rászorult gondozottak állapotának, alapvető szükségleteinek felmérését; vezeti a gondozási - ápolási dokumentumokat; a beteg szükségleteinek megfelelő ápolási és gondozási tevékenységet végez. Baleset vagy állapotromlás esetén elsősegélynyújtásra is képes.A SZAKMAI VÉGZETTSÉGGEL BETÖLTHETŐ MUNKAKÖR MEGNEVEZÉSE ÉS BESOROLÁSA


       

 

FEOR főcsoport megnevezése

 
 

FEOR száma

 
 

Foglalkozás megnevezése

 
 

Ellátható tevékenység,  

 
 

5. Kereskedelmi és szolgáltatási foglalkozások

 
 

5223

 
 

Házi gondozó

 
 

Házi beteggondozó

 A TERVEZETT KÉPZÉS MUNKAERŐ-PIACI RELEVANCIÁJA


A szociális és egészségügyi szolgáltatást nyújtó intézmények leterheltsége, a társadalom elöregedése, az egészségügyi és szociális ellátórendszer átalakulása okán Magyarországon is egyre nagyobb az érdeklődés a házi beteggondozó munkája iránt. Az egészségügyi intézmények kapacitása nem teszi lehetővé a hosszas ápolást, ezért előtérbe kerül az otthoni ellátás, melyben egyre nagyobb szerepet kap az orvossal kapcsolatot tartva, de orvosi segítség nélkül gondozási, ápolási feladatok ellátására képes szakmailag felkészült házi beteggondozók bevonása. A házi beteggondozók a gondozott saját környezetében, nyugodt körülmények között tudják biztosítani a szociális és betegápolási ellátást, a személyre szabott gondozási szolgáltatásnyújtást. A házi beteggondozó szakmai képzés a szakmai képzettséggel nem rendelkező, alacsony iskolázottságú felnőttek számára kínál lehetőséget egy olyan szakmai végzettség megszerzésére, mellyel a települési hátrányokkal élők részére is lehetőség nyílik a helyben történő munkavégzésre, valamint a tartósan beteg hozzátartozóik szakszerű gondozására, ápolására.


Részletes információ                               

Habina Péter felnőttképzési osztályvezető 

Telefon: 62 / 554- 275

E-mail: habina.peter@szakkepzesszeged.hu

Ezért érdemes tanfolyamot végezni

Tartson lépést a változó világgal, fejlessze, egészítse ki tudását és keressen több pénzt! Szerezzen NÉHÁNY HÓNAP alatt végzettséget, a plusz tudás nagy előnyt jelent a munkaerőpiacon és a jelenlegi munkahelyén is, hiszen a munkáltatóknak létfontosságú a szakképzett és naprakész munkaerő. 

Ezért válassza a Szegedi Szakképzési Centrumot!

A legnagyobb tapasztalattal és a legfrissebb tudással várjuk a Szegedi Szakképzési Centrum tanfolyamain, ahol képzésenként az adott terület elismert szakemberei adják át tudásukat. Jelenleg 145 képzésünk van - OKJ-s és tanúsítványt adó (“A”, “B” és “D” körös) - és ezt folyamatosan bővítjük. Centrumunk vállalja továbbá egyedi igények alapján további képzések összeállítását is.

Tanulóinknak kedvező fizetési feltételeket biztosítunk, akár részletfizetéssel, valamint a sikeres végzéshez komplett tananyagot biztosítunk.

Képzési kínálatunkkal várjuk munkavállalók és munkaadók megkeresését is!

Részletes adatok - Tanfolyam

Képzés jellege Tanfolyam
Képzési idő
Képzési idő (órában) 200
Szakmai előképzettség Nem
Iskolai előképzettség Igen
Egészségügyi alkalmasság Igen
Várható indulási idő
Jelentkezési határidő
Előírt gyakorlati idő Igen
Pályaalkalmassági Igen
Tanfolyam ára 120000
Tanfolyam akciós ára 0