Diétás szakács

Diétás szakács

  • OKJ szám:35 811 03
Leírás:

A képzés elvégzésével megszerezhető dokumentum: OKJ bizonyítvány

Képzés nyilvántartásba vételi szám: E-001297/2015/A056

Szolgáltatást igénybe vevők egészségi állapotának megfelelő ételeket készít. A közétkeztetés területén, a fekvőbeteg ellátást biztosítóintézményekben, illetve gyermekjóléti alap és szakellátást biztosító intézményekben, a turizmus és a vendéglátás (gyógyszállók, wellness és fitnesz szolgáltatások),valamint a speciális igényű táplálás területén (pl. sporttáplálkozás) a dietetikus által összeállított étrendet készíti el.

Kidolgozott tételekkel, szakmai anyagokkal, a legmodernebb technikai módszerekkel, s tényleges szakmai gyakorlattal segítünk. A gyakorlati oktatást korszerű, XXI. századi technológiával felszerelt, saját tankonyhánkban biztosítjuk. Tanáraink több éves elméleti és gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek és ezt a tudást osztják meg a hallgatóinkkal.

A képzés moduljai

  • Táplálkozási alapismeretek
  • Diétás ételkészítés

Számonkérés

Komplex szakmai záróvizsga ® szóbeli és gyakorlati

  Szóbeli vizsga

             Táplálkozási alapismeretek

             A vizsgafeladat időtartama: 30 perc (felkészülési idő 15 perc, válaszadási idő   15 perc) 

             A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 30%

Gyakorlati vizsga 

            A vizsgafeladat megnevezése: Diétás ételkészítési alapfeladatok

            A vizsgafeladat időtartama: 180 perc

            A vizsgafeladat értékelési súlyaránya a gyakorlati vizsgatevékenységen    belül: 70 %

A képzés zárása

Bizonyítványt kap,

 ®  ha a komplex vizsgát sikeresen teljesítette

 ®  és nem hiányzott többet a megengedettnél

 ®  és befizette a tanfolyam díját és a vizsgadíjat

 ®  és teljesültek a felnőttképzési szerződés pontjai

Elhelyezkedés

Az államilag elismert Diétás szakács OKJ szakmai végzettséget tanúsító bizonyítvány birtokában Szakács; Diétás szakács; Étkezdei szakács; Grill szakács; Gyermekélelmezési szakács; Hajószakács, Hidegkonyhai szakács; Közétkeztetési szakács; Kukta, Melegkonyhai szakács, Pizzakészítő szakács, Segédszakács, Konyhafőnök, Séf; Éttermi műszakvezető; Főszakács; Helyettes séf; Konyhavezető munkaköröket lehet betölteni.

A jelentkezés feltételei

  • alapfokú iskolai végzettség
  • szakmai előképzettség:  34 811 04 Szakács 33 78 26 02 Szakács vagy 33 811 03 0000 0000 Szakács vagy 33 811 03 1000 0000 Szakács
  • Előírt gyakorlat: a szakács szakma munkaterületén a szakirányú képesítést megszerzését követően 2 év
  • foglalkozás-egészségügyi orvos vizsgálat szükséges

Részletes adatok - Tanfolyam

Képzés jellege Tanfolyam
Képzési idő
Képzési idő (órában) 240
Szakmai előképzettség Igen
Iskolai előképzettség Igen
Egészségügyi alkalmasság Igen
Várható indulási idő
Jelentkezési határidő
Előírt gyakorlati idő Igen
Pályaalkalmassági Igen
Tanfolyam ára 190000
Tanfolyam akciós ára 0