Cukrász

Cukrász

  • OKJ szám: -

Leírás:

Turizmus-vendéglátás ágazat 2 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.

A cukrász cukrászsüteményeket, fagylaltokat, bonbonokat és díszmunkát állít elő, ügyel az ízbeli változatosságra, esztétikus megjelenítésre, a megrendelők igényeire.

Kompetenciaelvárás: kreativitás, jó problémamegoldó-, stressztűrő képesség, jó szervezőképesség, nagy terhelhetőség.

A szakképzettséggel rendelkező:

   - felveszi a megrendeléseket, 

   - kiválasztja a szükséges alapanyagokat,

   - kiszámítja és előkészíti az elkészítendő termékekhez a hozzávaló mennyiségeket,

   - elkészíti a tésztákat, töltelékeket, bevonatokat,

   - munkáját kézzel és gépekkel végzi pl. gyúró-, keverő nyújtógépet használ,

   - sütési és főzési műveleteket végez,

   - kéziszerszámok segítségével a termékeket a megadott méretűre alakítja, formázza, díszíti,

   - az összetettebb termékeknél, a kisült tésztákat krémekkel rétegezi, dermeszti, majd a termékeket bevonja, díszíti,

   - alkalmi megrendelésekre a megrendelő kívánsága szerint esztétikus, ötletes díszmunkát készít,

   - fagylaltokat főz és fagyaszt,

   - csokoládéból bonbonokat, díszeket készít.

A szakmát azoknak ajánljuk, akik fejleszteni szeretnék a kézügyességüket, esztétikai érzéküket és kreativitásukat. Folyamatosan fejlődni szeretnének, változatos munkára vágynak.

Szakmacsoport: Vendéglátás-turisztika

Részletes adatok - Felnőttiskola

Engedélyeztetési szám -
Képzés jellege Iskolarendszerű
Iskolatípus Szakképző iskola
Nappali rendszerű képzés Igen
Felnőttoktatás
Ágazat
Szakmacsoport Vendéglátás-turisztika
Képzési idő 2 év
Szakmai előképzettség Nem
Iskolai előképzettség Nem
Egészségügyi alkalmasság Igen
Várható indulási idő 2020. 09. 01.
Jelentkezési határidő
Előírt gyakorlati idő Nem
Pályaalkalmassági Igen
Tanfolyam ára 0
Tanfolyam akciós ára 0