NAPELEMES RENDSZEREK

Napelemes rendszerek telepítése a Szegedi Szakképzési Centrum tagintézményeire

Pályázati támogatás segítségével napelemes áramtermelő rendszer kerül telepítésre a Szegedi Szakképzési Centrum tagintézményein. A napelemes rendszer által termelt villamos energia lefedi az éves fogyasztás több mint 70%-át. A beruházás szorosan kapcsolódik ahhoz a nagyszabású fejlesztéshez, amelynek köszönhetően 2020-ra az ország egész területén sor kerül a villamos energia fogyasztás csökkentését célzó beruházásokra a költségvetési szerveknél, illetve a megújuló energiafelhasználás népszerűsítésére.

A Szegedi Szakképzési Centrum a Széchenyi 2020 Környezet és Energiahatékonysági Operatív Program keretében kiírt, „Fotovoltaikus rendszerek kialakítása központi költségvetési szervek részére” (Kódszám: KEHOP-5.2.11) című pályázati felhívásra „Napelemes rendszerek telepítése a Szegedi Szakképzési Centrum tagintézményeire” címmel benyújtott pályázata 239.435.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert annak érdekében, hogy az intézmények energia fogyasztásának jelentős része megtakarításra kerüljön, és megújuló energián alapuljon. A Szegedi Szakképzési Centrum vagyonkezelésében lévő épületek folyamatos kihasználtságuk során igen jelentős energiafogyasztással bírnak, így a projekt során közvetlen cél volt a vételezett villamos-energia nagymértékű kiváltása.

A projekt során a következő intézményekre kerülnek napelemek: Szegedi SZC Gábor Dénes Műszaki és Környezetvédelmi Középiskolája és Szakiskolája; Szegedi SZC Csonka János Szakképző Iskolája; Szegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskolája; Szegedi SZC Móravárosi Ipari Szakképző és Általános Iskolája; Szegedi SZC Déri Miksa Szakképző Iskolája; Szegedi SZC József Attila Általános Iskolája és Szakiskolája; Szegedi SZC Vedres István Szolgáltatási Szakképző Iskolája; Szegedi SZC József Attila Általános Iskolája és Szakiskolája A tervezett napelemes rendszerekkel a pályázó villamos energia költségének csökkentését szándékozunk elérni.

A több helyszínen telepített rendszerek összesített mérete: 407 kW.
Az üvegházhatású gázok kibocsátás csökkenése 151,26 t/év.
Megújuló energiaforrásból előállított energiamennyiség 1491,8 GJ/év.

A projekt során példamutató a megújuló energiahordozó felhasználás növelése, illetve a fenntarthatóság irányába fejlődő életforma kialakításának elősegítése.

A Projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2017.02.01.
A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2018.01.29.
A Projekt összköltsége: 239.435.000 Ft A Projekt intenzitása: 100%


GALÉRIA

Támogatóink:

ginop támogató logó
móra vitál támogató logó
Jelentkezés