PÁLYAVÁLASZTÁS

Kedves Olvasó, kedves pályaválasztás előtt álló Diák, tisztelt Szülő!

Gondoltak-e arra, hogy nem csak a fizetőeszköz, hanem a fogalmak, a szavak is inflálódnak, értéküket vesztik? És ez ellen nem védenek meg a bankok ajánlatai. Mert ma úgy tűnik, hogy a "munka", az "alkotás", a "tudás", "szorgalom" szavak kevesebbet jelentenek, mint néhány évtizede. Ma mintha azok az emberek lennének sikeresek, akik minél kisebb erőfeszítéssel minél több pénzt szereznek, s ezek a "celebeket" állítják elénk példaképnek.

Mi azonban hisszük, hogy a munkának és a tudásnak az értéke nem kophat meg: mind az egyén, mind az ország csak akkor lehet sikeres, ha ezek a szavak visszanyerik a becsületüket. Képzeljünk el egy olyan világot, ahol csak a média által sugallt sikert akarják elérni az emberek! Nem teremne a föld, csak haszontalan gazokat, nem épülnének a házak, nem járnának buszok és vonatok, ha a telefon vagy a gépkocsi elromlana, nem lenne, aki megszerelné, a ruhák lefoszlanának rólunk... Bár a filozófusok régebben sokat mondogatták, hogy vissza kell térnünk a természetbe, azt hiszem, egy ilyen világban senki sem szeretne élni.

Munkáskézre, szaktudásra mindig szükség lesz, aki biztos jövőre vágyik, annak ezt az utat tudjuk ajánlani. Mi, a Szegedi Szakképzési Centrum munkatársai, ehhez kínálunk segítséget. Célunk az, hogy senki se maradjon az út szélén, érdeklődésének, képességeinek és készségeinek megfelelő pályát választhasson, hogy elérje az igazi sikert: a biztos megélhetést és jól végzett munka örömét. Ehhez kínáljuk fel tudásunkat, tapasztalatainkat és képzéseinket a megújuló, emberközpontú szakképzés jegyében: mert "A jövőd itt kezdődik"


A mobil böngésződ nem tudja megjeleníteni a beágyazott PDF fájlt.
Kattints ide a fájl megnyitásához/letöltéséhez,
vagy nyisd meg az oldalt asztali böngészővel.

Támogatóink:

ginop támogató logó
móra vitál támogató logó
Jelentkezés