Hír

 Vissza a hírekhez

Mi a Pálya?

Mi a pálya?             

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Szegedi Szakképzési Centrum  közreműködésével idén is megrendezi a "Mi a pálya?" műszaki pályaválasztó fesztivált, amelyre szeretettel várja a pályaválasztás előtt álló diákokat, szüleiket és az érdeklődő pedagógusokat.

A tavalyi fesztiválra 200 település 500 iskolájából több mint 10 000 gyerek látogatott el. Több mint 100 kiállító mutatta be a gyerekeknek, hogy ha a műszaki pályát választják milyen feladatok várnak rájuk, milyen élményekben lehet részük. 

A rendezvény időpontja: 2018. november 14.

A rendezvény helyszíne: Szeged, Városi Sportcsarnok, Temesvári krt.33.

Célunk, hogy a diákok tudatosan válasszanak szakmát, hogy az eddig csak hallomásból ismert szakterületeket közelebb hozzuk hozzájuk. Szeretnénk megmutatni nekik, milyen területen dolgozhatnak, és mit is kel csinálniuk valójában, ha egy adott képzést választanak.

A rendezvényen  a megjelenő cégek showszerűen, a gyerekek bevonásával fogják bemutatni következő szakterületeket:

  • épületgépészet
  • elektrotechnika
  • elektronika
  • távközlés
  • informatika
  • vegyipar
  • gépipar


Saját építésű e-autó, szumózó robotok, versenyautó szimulátor, 3D nyomtatás, mikrodrónok és még számos érdekesség, amikről eddig a diákok csak hallottak vagy tanultak, emellett idén „műszer simogatónkban” ők is kipróbálhatják, működtethetik azokat.

A rendezvényen történő részvétel diákok és a kísérőik számára is díjmentes, de minden esetben regisztrációhoz kötött, mert a fesztiválon 2,5 órás turnusokban fogadjuk a csoportokat (max. 400 fő). Így biztosítható, hogy a diákok mindent a megnézhetnek és kipróbálhatnak a cégeknél, és az összes iskolától megszerezhetik a tudnivalókat!

A 3 turnus időpontja:  9.00.; 11.30.; 14.00 óra kezdettel.

További információ és regisztráció: http://miapalya.mee.hu/regisztracio

Nézze meg 1 perces bemutató filmünket a tavalyi fesztiválról!

Mindenkit szeretettel várunk!

2018.10.17.

Korábbi híreink

Image

Építsd a jövőd!

2018.10.15.

Építőipari szakmabemutató

Bővebben

Image

Klímás képzések egy helyen!

2018.09.10.

Végezze el intenzív formában, 8 hónap alatt az összes képzést és tegye le az összes vizsgát, amellyel klímaszerelő lehet, így a következő szezonra már beindíthatja a vállalkozását!

Bővebben

Image

Interreg projektnyitó rendezcény

2018.06.01.

Bővebben