Hasznos információk

Mi az OKJ képzés?

Nemzetközi kapcsolatok

Erasmus
SzakmakeresőSzakmakereső

Meghatározó vendéglátós egyéniségek ültek az iskolapadba

Csongrád megye vendéglősei nem véletlenül adták a fejüket újra önmaguk továbbképzésére. Tavaly év végén a Szegedi Szakképzési Centrum jóvoltából a Dél-Alföldön régóta hiányzó képzés valósult meg, amely újra tanulásra csábította a gyakorlott vendéglősöket.


A képzés nem más, mint a Sommelier képzés, amely pilot jelleggel, szűk körben valósult meg az első alkalommal, a Csongrád megyei vendéglős szakma új kihívásokra nyitott, fiatal(os) részének meghirdetett, usque „meghívásos” módszerrel.

A vendéglátó szakma már régóta jelezte, hogy szükség lenne Sommelier képzésre, amelyre a 2016-os törvényi változások után nyílt lehetőség. A képzés szakmai hátterét a Szegedi SZC Krúdy Gyula Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája vezetése és szakemberei adták, míg „húzó névként” a fiatal hazai szakembergárda egyik legjobbja, a tanulmányait Európa legelismertebb szakemberei mellett tanuló, és nemsokára a floridai Disney World sommelier főnöki tisztjét betöltő SUTUS ATTILA szerepelt, aki a szakmai tárgyak gyakorlati oktatását végezte, s egy – a teljes szakmai képzést átfogó – oktatási segédanyagot is összeállított.

A lelkes résztvevők olyannyira szerették a képzést, hogy azokat a tárgyakat is újra felvették, amelyeket lehetőségük lett volna előzetes tanulmányaik és gyakorlatuk okán kihagyni, hiszen a csoport több mint fele szakmájában mesteri címmel is rendelkezik. Elmondásuk szerint fontos cél a szűkebb majd tágabb környezetük ismereteinek bővítése, hogy az emberek jobban megismerjék a kulturált bor- és alkoholfogyasztás lehetőség és szokásrendszerét, illetve a bor köré épült kulturális ismerethalmaz tárházát.

A képzés utolsó vizsgája január 22-én lesz, a végzettek a továbbiakban, mint szakmai gyakorlóhely vezetők, szakmai-elméleti oktatók folytatják munkájukat, amely során már a mindennapokban is alkalmazni tudják a most megszerzett ismereteket.

Forrás: https://szegedma.hu/2018/01/meghatarozo-vendeglatos-egyenisegek-ultek-az-iskolapadba

2018.01.24.

További híreink

Image

Keresztféléves képzéseink frissültek!

2018.01.23.

Jelentkezési határidő: február 1.

Bővebben

245

Oktatott szakma

35

Oktatott ágazat

8537

Tanuló

Kérdése van? Itt felteheti!